Bemutatkoznak a 2018 tavaszi féléves projektek | Demola Budapest

Bemutatkoznak a 2018 tavaszi féléves projektek

Március elején indítottuk a 2018 tavaszi Demola-félévet, amelynek keretében öt projektcsapat kezdte meg közös munkáját, különböző kihívásokon dolgozva.

A csapatok a március 9-ei Kick-off eseményen ismerték meg először egymást, ahol már a csapatépítés is megkezdődött. Ezt követte a március 10-ei Jam I. esemény, amely egy fél napos workshopot takart. A frissen alakult csapatok itt megkezdhették közös munkájukat: megismerkedtek a Demola-folyamattal és módszertanokkal, feltárták a projektek problématerét, és elkezdtek ötletelni a lehetséges megoldási irányokon. Az ezutáni héten pedig találkoztak a céges projekt partnerekkel, ahol még többet megtudtak az egyes projektek hátteréről.

A projekteket tekintve ebben a félévben egyik partnerünk az At-Home Budapest, akik ingatlanközvetítő cégként a sales-esekről szeretnének adminisztratív terhet levenni egy automatizált ügyfélkapcsolati rendszer kiépítésével. A projekten két terméktervező, egy villamosmérnök, egy nemzetközi gazdálkodás és egy pszichológia szakos hallgató kezdett el dolgozni, akik közül négyen alumni hallgatók és jól ismerik a projektmunka folyamatait.

A projektek közé tartozik továbbá egy humanoid robot bartender megépítése, amire három mechatronikai mérnök és egy villamosmérnök szakos hallgató jelentkezett. Ez a projekt a szokásos Demola-projektektől eltérően szűk fókuszú és jól behatárolt, így a legtöbbet már a tényleges kivitelezésen kell dolgoznia a csapatnak. Ezért is van az, hogy a csapatban csak mérnökhallgatók találhatók.

Projektet indított továbbá az előző félévben is partner MiniCRM, akik az előző féléves eredményeken felbuzdulva tovább szeretnék fejleszteni vállalatirányítási szoftverüket. A szoftver felhasználói élményének javítására pszichológiai módszereket kell a hallgatóknak alkalmazni, amiben pszichológus hallgató facilitátoruk segít nekik. A csapatba két pszichológus, egy menedzsment, egy informatika, egy mechatronikai mérnök és egy vegyészmérnök hallgató csatlakozott, akik közül hárman a Demola egyik inkubált csapatának tagjai is.

Végül ebben a félévben két inkubált csapatunk is indított projektet, a Mistory és a Broduction. A Mistory tovább szeretné fejleszteni városi felefedező applikációját, a Broduction pedig a virtuális valóság világában szeretne egy egyedi megoldást találni a hallgatókkal. A Mistory projektcsapatába egy marketing, egy média-kommunikáció, egy pszichológus és egy terméktervező hallgató csatlakozott, míg a VR forradalom csapatát egy terméktervező, egy reklámszakmenedzser, és három pszichológus hallgató erősíti.

A csapatok teljes erőbedobással kezdtek el dolgozni, hogy ötleteiket bemutassák a következő mérföldkőnél, a Demo Day-en, amire április 11-én kerül sor.


Share