A fiatal tehetségek a 2017-es őszi projektidőszakban is nagyot alkottak

Összefoglalónkat olvashatjátok

A 2017 őszi projektidőszakban a 8 induló projektből 6 csapat debütált a félévzáró Final Pitchen. A projektek között volt társadalmi jellegű kihívás az Országos Mentőszolgálat megbízásából, ügyfélkapcsolati rendszer újragondolása a MiniCRM jóvoltából, a jövő online közösségének megálmodása a Nokia révén, smart pláza koncepciók gyűjtése egy budapesti pláza kérésére, valamint két szabad projekt a hajtogatás technikájára épülve. A csapatok 3-4 résztevőből álltak, összesen 19 hallgató vehetett részt a Final Pitch-en.

A hallgatók mindegyik kihívásra innovatív és újszerű választ adtak. Az OMSZ részére a csapat rejtett pénzügyi és humán erőforrást fedezett fel. Ezekre az erőforrásokra építve pedig olyan megoldást hoztak, amely növeli a mentősök kompetencia- és megbecsültség érzését. A MiniCRM olyan szoftveres megoldást kapott a csapattól, amely a belső folyamatokra és az ügyfélélményre koncentrálva segíti az ügyfelekről szerzett információk közvetítését. A csapatnak ehhez nagyon mélyen bele kellett ásnia magát és meg kellett ismernie a cég működését, amit maximálisan teljesítettek.

A Nokia kihívására a csapat hosszas kutatás után egy olyan platformmal rukkolt elő, amely a közösségi tanítást és tanulást segíti elő a tanárok és tanulni vágyók összekötésével és mesterséges intelligencia használatával. Ez a rendkívül innovatív koncepció erősen épít az új finn oktatási modellre, amely szerint a tudásnak nem egyetlen akademikus forrása van, hanem az a kommunikációról és megosztásról szól. A smart pláza projekt keretében a hallgatók főleg az Y generáció igényeire építve olyan megoldásokat hoztak, amelyek forradalmasítják egy pláza belső terét, a gegekkel mozgosítják az odalátogatókat és a vásárlást is új szemszögbe helyezik.

Végül a szabad csapatok a kartonplaszt nevű szélesen elterjedt, de mégis egyszerűen alakítható anyag felhasználásával dolgoztak. Az egyik csapat egy könnyen összehajtható és szállítható menedékház koncepcióját álmodta, amely átmeneti otthonként szolgálhat katasztrófa sújtotta területek lakóinak. A csapat a koncepciót maga hasznosítja, startupként működve, további finanszírozást és partnereket keresve. A másik csapat ugyanezen anyag felhasználásával hajtogatott játékok koncepcióival készült el a félév végére, amelynek felnőttek számára készült verziójával pályáztak a Sziget Fesztiválra.

Az együttműködésből a cégek többet kaptak a csapatok megoldásainál, mivel a hallgatók újszerű meglátásai kimozdították őket komfortzónájukból, és őket is újszerű gondolkodásmódra késztették. A fiatal tehetségek bevonása olyan rejtett előnyökkel járhat egy cég számára, amire eleinte nem is gondol. Partnercégeink így olyan versenyelőnyhöz juthatnak, amely a későbbiekben hasznosul igazán.


Share