Who are we?

Keresed a helyet, ahol magad fajta vállalkozó kedvű embereket találsz?

Inspirálódj, tapasztalj, alkoss és nyiss fel új karrierlehetőségeket magad előtt a Demolában!

 

Te mi akarsz lenni, ha nagy leszel? Legyen a válaszod akár mérnök, közgazdász, jogász, bölcsész, dizájner, sebészorvos vagy más, a mi szempontunkból egy a lényeg: merjél álmodni, tudj másokkal együtt dolgozni, és mi segítünk Neked alkotni!

Kik vagyunk mi? A Demola Budapest egy egyetemközi nyílt innovációs „labor”, amelynek célja egy fiatal, nyitott, multidiszciplináris közösséget létrehozni és fenntartani, amely kreatív módszerekkel dolgozik megoldásokon piaci és céges problémákra. Az oktatási szemeszterekhez kapcsolódó Demola-programunk célja erősíteni az egyetemek és az üzleti élet szereplőinek együttműködését. Ez egyrészről lehetőséget biztosít cégeknek, hogy  élelmes gondolkodású diákokból álló csapat dolgozzon új üzleti megoldásokon számukra, másrészről egy kivételes ismeretszerzési és fejlődési lehetőséget nyújt a különböző szakterületről érkező hallgatócsapatoknak. A Demola szervezeti modellje három finn egyetem összefogásából született meg. A nemzetközi hálózat mára már 14 Demolát számlál az egész világon, amelyhez Demola Budapest 2012-ben csatlakozott, és azóta is az egyetlen hallgatókra specializálódott, modern technológiájú nyílt innovációs labor Magyarországon. Ha a Demolába belépsz, egy nemzetközi innovációs hálózat részese is leszel egyúttal.

Mit adhat neked a Demola-program? Amellett, hogy ez felbecsülhetetlen munka- és élettapasztalat, ami remekül gazdagíthatja önéletrajzodat, a sikeres projektkidolgozásodat akár értékesítheted is vagy az elégedett üzleti partnernek, vagy a piacon saját szellemi munkádként. Emellett széleskörű kapcsolatrendszerre tehetsz szert az innovatív céges világban és az egyetemek közt nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Az utóbbi három évben sikeres együttműködést zártak a Demola diákcsapatai olyan partnerekkel, mint a Vodafone, Siemens vagy a Canon, de számos innovatív kis- és középvállalkozással (KKV) is, amelyek közül volt olyan eredmény is mely szabadalmaztatásra került. Ragadd meg a lehetőséget, és nem lesz gondod elhelyezkedni a munka világában!

Hogyan működik a program? Partnereink (KKV-k, multik vagy akár állami szervezetek) különböző kihívásokkal keresnek fel minket - legyen az informatikai, mérnöki, üzleti, marketing, design, társadalmi jellegű - melyre újszerű megoldásokat, ötleteket várnak. Ezekre toborzunk minden év februárjában fiatalokat hazánk különböző egyetemeiről. A projekteket és a programfelépítését egy infónap keretében bemutatjuk az érdeklődő közönségnek. Ha szándékod komoly, itt tudsz csatlakozni a kb. 4 hónapon át tartó Demola-programba illetve valamelyik partner projektjéhez. A 4 hónap során az adott üzleti probléma megoldási javaslatán dolgoznak a hallgatók a partner segítségével, menet közben pedig szerződnek a sikeres projekt javadalmazásán. A ciklus végén pedig hivatalosan is, közönség előtt prezentálják eredményeiket a partnernek. Ezt a munkafolyamatot mi az ún. Demola-cycle metódusával támogatjuk, amely a lean módszertanra épül. Minden csapat kap maga mellé egy facilitátort, aki csapatvezetési eszközökkel, kapcsolatokkal, adminisztratív teendőkkel támogatja a csapatokat. Ezen kívül az Idea → Create → Validate körforgásra építve a Demola csapattal kreatív workshopokat is szervezünk (Demola Jam) ahol prototípuskészítés, ötletelés, validáció és pitch/sales a témakörök.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xUqv6Rt-8KM

 

Egy nyílt innovációs tér, akár a Google irodája. Ha kisgyerekként tetszett a Csodák Palotája, a Demolát imádni fogod! Itt forradalmi ötletekkel, modern technológiákkal, profi gépekkel, 3D nyomtatással és drónokkal ismerkedhetsz meg. A Demola amellett ugyanis, hogy évente új projektcsapatokat indít, egyben egy inkubációs házként is funkcionál, amely intézménytől függetlenül nyitott minden diák számára. A BME területén található innovációs csarnokban jelenleg 15 start-up vállalkozás dolgozik sokszor egymást segítve software, hardware, gastro, közösségi média és kommunikáció területeken, és élvezik illetve fejlesztik modern infrastruktúránkat. Hiszünk benne, hogy kompetenciánk diverzitásából és a sokoldalú tudásbázisunkból a jövőben is sok ütős dolgot tudunk kihozni.

  

Benned is megvan a vállalkozó kedv? A Demola-programokhoz csatlakozhatsz Te is!

A legfrissebb infokért kövess minket a facebook oldalunkon és honlapunkon!

Demola honlap: budapest.demola.net

Demola facebook oldal: https://www.facebook.com/DemolaBudapest

Vagy térj be hozzánk egy kávéra csarnoképületünkbe!


Share