Hajtogatható okos ház

Partner

Hajtogatható Okos Ház - Studio projekt

Project Skills

  • business & concepts
  • design & art
  • engineering
  • environment

Project Blog

The brief

Egy DEMOLA delegáció Indiában, egy agilis csapat itthon.Utóbbinak lehetsz a tagja TE is. Együtt gondoljuk újra a lakó-tereket, beltéri elválasztókat, bútorokat és egyéb passzív-aktív geometriai struktúrákat. Légy a csapat tagja és tervezz velünk hajtogatható okos-házat, digitális eszközökkel, új és meglepő alapanyagokból!

The background

Lassan egy éves ez a program. A DEMOLA Budapest és a BNCA indiai építész egyetem közös fejlesztése, egy működő prototípussal, melyet megtekinthettek a Demola csarnokban. A vészhelyzeti építészeti megoldásokat tervező projektből mostanra általános építészeti célú tervezési folyamat lett, közel a piacra lépéshez.

The problem

A projekt csomagolástechnikai, digitális művészeti és terméktervezési tudásbázis és modern építészeti hozzáállás vegyítésével alakít tereket. A méter és a milliméter lépték mesterei, indiai és magyar diákok dolgoznak együtt. Közös cél a modern, olcsó okos-otthon, mely jó a digitális nomádoknak csak úgy, mint bajba jutott otthontalanoknak. Az eredmény több mint egy sátor, de felállítása egyszerűbb és olcsóbb, mint a konténerházé.