Játékos oktatókészlet tervezés

Partner

Makerspace

Project Skills

  • business & concepts
  • coding
  • design & art
  • education
  • engineering
  • media & communications
  • social science

Project Blog

The brief

Tervezz működő aktív játékokat és történeteket műszaki és természettudományos ismeretek elsajátításához. A MakerSpace közösségi műhely segítségedre lesz. Az eredmény lehet biológiai oktatókészlet, robot-építőjáték, társasjáték, sok más, vagy ezek bármilyen kombinációja. Rátok bízzuk, de segítünk is. Bármilyen ötletet megvalósíthattok és egyből ki is próbálhattok élesben. A projekt segíthet az előadói képességeitek, pedagógiai készségeitek fejlesztésében és egyben arra is lehetőség, hogy minősített MakerSpace oktató váljon belőled.

The background

A Makerspace.hu Magyarország első digitális közösségi alkotóműhelye, melynek célja, hogy a cselekedve tanulás mindenkihez eljusson. A csapat 2016 óta fejleszt tananyagokat, szervez szakköröket gyerekeknek, workshopokat és eszközismereti foglalkozásokat, csapatépítő és vezetőképző tréningeket cégek számára. Nagykovácsi műhelyükben 3D nyomtatók, lézervágó, digitális hímzőgép, mikroelektronikai oktatókészletek és egy kompletten felszerelt faműhely vár kicsiket és nagyokat a tanulás élvezetes módszerével.

The problem

Fontos a modulban gondolkodás: Jó ha egy játék elemenként is többcélú Fontos a történet: Minden játéknak története van, ahogyan minden oktatásnak, készletnek is narratív elemei. Ez segíti a kortól és érdeklődési területtől független kapcsolódást a játékhoz. Fontos a “bütykölés”: A kézzelfogható játékok és a technológiák elérhetővé tétele a cél, amelyek a Makerspace.hu gyerekeknek szóló iskola utáni szakköreinek a felszerelései lesznek. A valós fitzikai tapasztalatszerzésnél nincs hatékonyabb módja az első pillantásra bonyolult rendszerek megértésének.